Strålende tilbakemeldinger på Dokumentarkonventet 2023

Rapporten for Dokumentarkonventet 2023 er nå ferdig. Du kan lese utdrag av rapporten under eller laste den ned i sin helhet nederst i saken.

Åpning av Dokumentarkonventet 2023 v/daglig leder i Vestnorsk filmsenter, Stine Tveten

Under stikkordene «OPPLYSE OG INSPIRERE» samlet nok en gang den norske dokumentarbransjen seg på Solstrand 11.-13. desember 2023, til dager fylt med nettverksbygging og faglig påfyll. Dokumentarkonventet samler en raus, hardtarbeidende og ambisiøs bransje, og skal være en unik arena for å bringe mange aktører med ulik bakgrunn og kompetanse sammen.

I 2023 var det rekordmange deltakere på Dokumentarkonventet, med nær 200 besøkende fra hele landet inkludert bidragsytere i programmet, programkomité og administrasjon. Dette til tross for at vi i forkant var spente på antall påmeldinger, med tanke på nedgangstider i bransjen. Tvert imot ble det tydelig at Dokumentarkonventet er viktigere enn noensinne, og behovet for en samlet bransje aldri har vært større. Bransjedeltakerne prioriterer å delta på konventet, og kommer tilbake til Solstrand år etter år.

Panel på Studentpitch: Carsten Aanonsen (Indie Film), Anna J. Ljungmark (NFI) og Mari Hvattum (TV2). Moderator: Thorvald Nilsen 

I evalueringsskjemaet for Dokumentarkonventet 2023 svarte 83 % av deltakerne at konventet svarte «Svært godt» til deres forventning, 77 % svarte at den praktiske gjennomføringen var «Svært god», og 69 % svarte at det faglige programmet var «Svært godt».

Vi er glade over å lykkes i å svare til forventningene til deltakerne, og at vi evnet å tilpasse oss tilbakemeldingene fra evalueringsskjemaet fra året før.

Resultat fra evalueringsskjema

Evalueringen er hvert år et svært viktig verktøy for å måle både program og gjennomføring, og ikke minst arrangementets relevans hos bransjen med tanke på framtidig deltakelse. Videre gir den viktige innspill til neste års programarbeid, og vi er takknemlige for alle som tok seg tid til å svare på evalueringen for 2023. Det kom inn 64 svar av 165 spurte (38,7 %). 

Det var mye positivt i tilbakemeldingene fra evalueringsskjemaet for 2023. Hele 83 % svarte at Dokumentarkonventet svarte «Svært godt» til deres forventninger. Totalt svarte 100 % «Svært godt» eller «Godt».

På spørsmål om administrasjon og den praktiske gjennomføringen svarte 77 % av deltakerne at den praktiske gjennomføringen var «Svært god». I fjor svarte 72 % det samme. Svarene viser at deltakerne har tiltro til administrasjonen, og at de er fornøyde med kommunikasjonsflyt og gjennomføring.

På spørsmål om det faglige programmet svarte 69 % at totalvurderingen av det faglige programmet var «Svært god». I 2022 svarte 28 % at det faglige programmet var «Svært godt», så her er det en markant oppgang. Dette viser at programkomitéen evnet å ta tilbakemeldingene fra tidligere evalueringsskjema og sette sammen et faglig program med tyngde og aktualitet, som engasjerte deltakerne.

På spørsmål om deltakerne sin opplevelse av det sosiale/nettverksbyggende svarer totalt 100 % «Svært godt» eller «Godt». Flere meldte at de fikk gode samtaler og nye bekjentskaper. Det ønskes mer luft i programmet til mingling og sosialisering. Rammen på Solstrand med rom for både planlagte og uformelle møter i ganger, basseng, under frokost osv. trekkes frem som positivt.

Oppsummering

Med Dokumentarkonventet 2023 var målet å opplyse og inspirere deltakerne, i en tid hvor det er mye usikkerhet for dokumentarister i Norge. Vi er veldig stolte av å lykkes med den målsettingen.

Programkomitéen vår utarbeidet et engasjerende program, koordinert av prosjektleder hos Vestnorsk filmsenter, Mathilde Meraki Ypsøy. Mathilde tok over stafettpinnen etter Elin Andersson, som ble takket av på Solstrand etter å ha administrert og utformet konventet på mesterlig vis i over 10 år. Oppfølging av samarbeidspartnere og finansiører i forkant av konventet ble administrert av leder for programkomitéen, Thorvald Nilsen.

Vi befinner oss i en periode med betydelig prisøkning, og konventet krever økte menneskelige og økonomiske ressurser. Vi er takknemlige for alle bidragsytere og samarbeidspartnere, som gjør at vi kan fortsette å arrangere konventet. Uten økonomisk vilje fra dem hadde ikke konventet kunnet innfri forventningene til deltakerne på den måten det gjør i dag. Vi streber etter å holde deltakeravgiften så lav som mulig, og kommer til å fortsette den jobben mot neste konvent, på tross av at vi allerede nå ser at det kan bli utfordrende. Når det kommer så mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne, ønsker vi å fortsette suksessen og ser frem mot å starte planleggingen av Dokumentarkonventet 2024, som finner sted på Solstrand Hotel 9.-11. desember.

Programkomité 2023

Thorvald Nilsen, leder av programkomitéen – produsent, Indie Film Bergen
Kari Anne Moe – regissør / produsent, Fuglene
Olaug Spissøy Kyvik – fotograf / regissør
Robert Reinlund – fotograf, redigerer og regissør, TV2
Rune Tellefsen – konsulent kompetanse og partnerskap, NFI

Samarbeidspartnere og finansiører

Dokumentarkonventet arrangeres av Vestnorsk filmsenter, i samarbeid med Norsk Filminstitutt (NFI).

Øvrige samarbeidspartnere og finansiører:

- Fritt Ord
- TV2
- NRK
- Virke Produsentforeningen
- Norsk Filmforbund
- Regionale filmsentre


Forrige
Forrige

Rain Games med ti Spillprisen-nominasjonar

Neste
Neste

Hiding Saddam Hussein til CPH:DOX