19.4 millioner kroner til Vestnorsk filmsenter

Det er endelig klart hvordan de regionale midlene fordeles for 2024, og Vestnorsk filmsenter blir tildelt 19.4 millioner kroner i statstilskudd.

- Det er flott at vi nå øker fra 14.7 mill i 2023, og at vi er den regionen som øker mest. Dette viser bransjens utvikling over tid og bekrefter vårt behov for en fordelingsnøkkel som i større grad avspeiler bransjens faktiske aktivitet og størrelse. Fra 2025 vil ny fordelingsnøkkel bekrefte dette, uttaler Stine Tveten, daglig leder i Vestnorsk filmsenter.

Økningen til filmregionene på statsbudsjettet gir oss noe mer handlingsrom, men det er langt igjen til at vi er der vi vil være. Kulturdepartementet la i oktober frem forslag til statsbudsjett for 2024, der de syv regionale filmsentrene fikk en økning på 18.9 millioner kroner. Samtidig ble det også gitt økt autonomi over statstilskuddet, som gjør at vi står friere til å disponere midlene til ulike formater.

Vi ser nå på hvordan vi best kan disponere midlene med tanke på behov i bransjen, og vil komme tilbake snarlig med informasjon om eventuelle grep. 

Forrige
Forrige

Sterk vestnorsk deltagelse i Cannes

Neste
Neste

Frå publikumspris til nye samarbeid: Ei bølgje av gode nyhende