Sterk vestnorsk deltagelse i Cannes

Over kneet fra regissør Viljar Bøe og Varde Film AS er plukket ut av Frontières til å delta på Buyers Showcase under filmmarkedet i Cannes.

Marché du Film, som foregår under filmfestivalen i Cannes, samler hele 14.000 bransjerepresentanter fra 140 land. Over 4000 filmer og prosjekter i utvikling presenteres hvert år på markedet - for salg, finansiering og samproduksjon. En sterk delegasjon fra Vestlandet gjør seg nå klar for Cannes, og flere prosjekter er valgt ut i prestisjefulle program.

Regissør Viljar Bøe og Varde Film AS presenterer spillefilmen Over kneet under Frontiéres Buyers Showcase, produsent Anita Norfolk og Folk Film AS er blitt valgt ut til å presentere Wolf Park som del av Docs-in-Progress, og Victoria må dø-produsent Ole Marius Elvestad deltar i Young Nordic Producers Club. Vestlandet er også blant de nominerte når Screen International for andre gang arrangerer Global Production Awards som et sidearrangement til markedet.

I tillegg er spillefilmen Armand fra regissør Halfdan Ullmann Tøndel invitert til verdenspremiere under selve filmfestivalen, i det prestisjefulle Un Certain Regard-programmet. Armand er innspilt i Ålesund, og fikk tilskudd fra Mediefondet Zefyr gjennom assosiert produsent Njål Lambrechts.

Viljar Bøe til Frontiéres Buyers Showcase

Over kneet er en uavhengig psykologisk thriller filmet på Os. Filmen handler om Amir, som bærer på en mørk hemmelighet han vet ingen vil forstå. Helt siden han kan huske, har han følt at benet hans ikke tilhører ham. Plaget av visjoner om et råttent ben som må amputeres, blir han fast bestemt på å bli kvitt dette fremmede lemmet. Koste hva det koste vil.

Over kneet blir Varde Film AS sin første spillefilm som produksjonsselskap. Regissør Viljar Bøe har tidligere gjort seg bemerket med sterke sjangerfilmer på lave budsjetter. Thrilleren Good Boy (2022) ble plukket opp av salgsagent Blue Finch Films, og solgt blant annet til USA og distributøren Saban Films. Bøe er nå plukket ut av Frontiéres til å presentere Over kneet i Cannes. Frontiéres er det ledende markedet og nettverket for sjangerfilm i USA og Europa.

Regissør Viljar Bøe gjorde seg bemerket med debutfilmen Til Freddy og thrilleren Good Boy. Nå presenterer han sin fjerde spillefilm i Cannes.

Anita Norfolk til Docs-in-Progress

Wolf Park fra regissør og kunstner Dr Demelza Kooij og produsent Anita Norfolk er et av fire prosjekter valgt ut av Screen Scotland og Scottish Documentary Institute til Cannes Docs-in-Progress.

I Wolf Park møter vi filmskaperen som har gjentakende drømmer om ulver. Hun besøker en ulvepark i håp om at det vil hjelpe henne å forstå deres grep om henne. Der blir hun fengslet av den unge hunnulven Talla. I årevis kommer hun tilbake for å være vitne til Tallas innesperring, som hun ser som et speilbilde av seg selv. Wolf Park stiller spørsmål ved det naturlige og kunstige, fritt og innesperret, og vårt paradoksale forhold til det ville.

Armand til Un Certain Regard

Et klasserom i Ålesund danner ramme for Halfdan Ullmann Tøndels debutfilm Armand, som får verdenspremiere i Un Certain Regard.

Armand, fra regissør Halfdan Ullmann Tøndel, får sin verdenspremiere i Cannes i Un Certain Regard-seksjonen, som er viet filmer med sterke kunstneriske signaturer. Spillefilmen er produsert av Eye Eye Pictures ved Andrea Berentsen Ottmar og Dyveke Bjørkly Graver. Armand er innspilt i Ålesund, og fikk tilskudd av Mediefondet Zefyr for opptakene på Vestlandet gjennom Njål Lambrechts, som er assosiert produsent på filmen.

Det er andre gang på få år at Sunnmøre kan vise seg fram i Un Certain Regard - i 2022 var spillefilmen More Than Ever, innspilt i Hjørundfjorden, på programmet.

Den stygge stesøsteren til Memento International

Den anerkjente salgsagenten Memento International har tatt inn Mer Films Den stygge stesøsteren for salg på markedet i Cannes. Spillefilmdebuten til regissør Emilie Blichfeldt har denne vinteren vært i innspilling med en rekke sentrale stabsfolk fra Bergen og Vestlandet. Vestnorsk filmsenter har tidligere gitt tilskudd til Emilie Blichfeldt og Mer Film AS med kortfilmen Stesøstra.

Forrige
Forrige

Program Vestnorske bransjedagar 2024

Neste
Neste

19.4 millioner kroner til Vestnorsk filmsenter